Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Worden deze Air Jordans van Michael Jordan de duurste sneakers ooit?

door Harm Jan
15 Mei 2020

Veilinghuis Sotheby’s veilt deze week het eerste paar Air Jordan dat Michael Jordan droeg tijdens een basketbalwedstrijd in 1985. Goede timing, zo rond Netflix-docu The Last Dance, want de schoenen zijn op weg de duurste sneakers ooit te worden.

"Dit zijn de meest iconische en begeerde sneakers ooit."

De verwachte opbrengst ligt tussen de 100.000 en 150.000 dollar, maar kenners verwachten dat dit veel hoger gaat uitpakken. Het hoogste bedrag dat ooit geboden is op schoenen, is 437.000 dollar. Dat bedrag werd betaald voor originele Moon Shoes uit 1972, de innovatieve hardloopschoen die de definitieve doorbraak betekende voor Nike.

[Afbeelding: Sotheby’s]

Eigenaar van het eerste paar Air Jordan van Michael Jordan is verzamelaar Jordan Geller. “Dit zijn de meest iconische en begeerde sneakers ooit”, aldus Geller op de website van Sotheby’s. “Timing is alles. Met de hype rond Netflix-docu The Last Dance in ogenschouw is dit het uitgelezen moment om de schoenen te veilen. Het was mooi om ze in bezit te hebben, maar mijn vrouw en ik hebben besloten het paar te verkopen bij Sotheby’s aan de hoogste bieder.”

Wil je meebieden? Dat kan nog tot zondagavond 18 uur Nederlandse tijd. Ga naar de website van Sotheby's.

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer