Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Videobewijs dat Andrea Pirlo ‘immuun voor druk’ was, is fascinerend

door HJ
10 April 2020

Een compilatie van Andrea Pirlo die bewijst dat hij 'immuun is voor druk' terwijl hij het volledige middenveld dicteert, laat zien waarom hij een van de beste spelers ooit is uit de voetbalgeschiedenis.

De carrière van de Maestro besloeg drie decennia en hij won een hele reeks prijzen, voornamelijk in zijn tijd bij AC Milan en Juventus.

Maar de absolute liefde van de fans voor Pirlo werd pas écht onvoorwaardelijk door de manier waarop hij in het prachtige blauw van Italië het EK 2012 domineerde en het hele toernooi naar zijn hand zette - op 33-jarige leeftijd.

Het lijdt geen twijfel dat de wereldkampioen van 2006 een speler van wereldklasse was, maar wat iedereen verraste was hoe hij met de jaren als een goede wijn nog steeds beter werd.

Zijn controle en overzicht met de bal aan zijn voeten was subliem en hij had de gave om voor iedere situatie - hoe moeilijk ook - een oplossing te vinden.

Andrea Pirlo viert zijn doelpunt op het EK 2012

Hij werd zelf eens gevraagd hoe hij zijn kalmte bewaarde en hij gaf het meest relaxte antwoord ooit.

“Ik voel geen druk”, schreef hij in zijn autobiografie.

"Ik ben een beetje een ronddwalende zigeuner op het veld ... Het enige wat ik zoek is een paar vierkante meter om mezelf te zijn. Een ruimte waar ik mijn ding kan doen: neem de bal, geef het aan een teamgenoot, mijn teamgenoot scoort. Het heet een assist en is mijn manier om iedereen gelukkig te maken.”

Denk je dat Andrea Pirlo een van de beste middenvelders aller tijden is?

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer