Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Vereeuwigd gras voor Feyenoord

door Harm Jan
8 Juli 2016

Een zeer uitnodigend verzoek, maar de grote vraag was: wat kunnen we doen? Gesigneerde shirts zijn altijd interessante veilingitems, maar toch ook usual suspects. We wilden met iets komen dat écht uniek is. Maar wat?

KNVB-beker
Een maand eerder had Feyenoord zijn eerste hoofdprijs sinds 2008 veroverd. In De Kuip werd toen in de bekerfinale gewonnen van FC Utrecht, waarbij het winnende doelpunt werd gescoord door Eljero Elia. Hoe uniek zou het zijn om de graszode te vereeuwigen waarop deze winnende goal is gemaakt?

Het vereeuwigen van gras
We zijn gaan onderzoeken op welke manier een graszode vereeuwigd kan worden. Je wilt immers niet dat het gras binnen enkele weken verdort en uiteindelijk daarmee vergaat. Uiteindelijk bleek het gebruik van het scheikundige PPMA de beste optie en werden we getipt op een Frans atelier dat hier gespecialiseerd in is.In het verleden hadden ze al de middenstip van Paris St. Germain op dezelfde manier succesvol bewerkt en vereeuwigd. We hebben de graszode uit De Kuip gehaald en naar Frankrijk gestuurd. Daar hebben ze het gras eerst behandeld zodat het gras ook mooi groen blijft. Vervolgens is de graszode in een mal gezet en is er heel secuur en met kleine beetjes tegelijk vloeibaar PPMA in gegoten. Dit proces duurt dagen en vervolgens duurt het bijna een week voordat het PPMA is uitgehard tot glas. Resultaat: het gras zit luchtdicht in glas gegoten en fermeteert op die manier niet.

Om het product af te maken, hebben we het logo van Feyenoord en de details van de graszode in het glasblok gegraveerd. En om het optimale bescherming te bieden, hebben we een volledig op maat gemaakte flying case ontwikkeld. Ons unieke item was klaar!

De veiling
Op de veiling bracht dit unieke item uiteindelijk een schitterend bedrag van €8.500,- op. En volgens de organisator had dit zelfs nog meer kunnen zijn geweest. “We hadden dit klapstuk tot het einde bewaard, waardoor veel genodigden al eerder op de veiling hun kruit hadden verschoten. Als we er mee waren begonnen, had het nog veel meer opgebracht.”


Op maat ingelijst: Marco Reus gesigneerd Borussia Dortmund shirt
door Harm Jan
6 Juni 2024
Lees meer
De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer