Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Mooiste memorabilia Pelé onder de hamer

door Harm Jan
6 Juni 2016

Experts schatten dat het de grootste sportveiling uit de geschiedenis gaat worden met een totale opbrengst van ruim 4,5 miljoen euro.

“Een behoorlijk deel van mijn verzameling heb ik al geschonken aan de stad Santos”, zegt Pelé. “Nu heb ik besloten om fans en verzamelaars ook de kans te geven een deel van mijn geschiedenis in handen te krijgen. Ik hoop dat ze deze schatten koesteren en mijn verhaal delen met hun kinderen en de komende generaties.”Replica van de Jules Rimet trofee

Het pronkstuk waar de hoogste opbrengst van wordt verwacht, is de replica van de Jules Rimet trofee, de oorspronkelijke wereldbeker. Toen Brazilië, na 1958 en 1962, in 1970 voor de derde keer wereldkampioen werden, mocht het land de wereldbeker houden. Omdat Pelé de enige speler was die daarmee ook voor de derde keer wereldkampioen werd, besloot de FIFA om een eenmalige replica van de Jules Rimet trofee aan hem uit te reiken.Daarnaast kunnen shirtjes en schoenen van Pelé worden gekocht, oude paspoorten en rijbewijzen, de bal waarmee hij in Maracanã voor Santos zijn duizendste treffer maakte, de olympische toorts die hij in 2004 mocht dragen en de prijs die hij kreeg als beste voetballer van de afgelopen eeuw.

Bekijk onze eigen gesigneerde collectie van Pelé.


De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer