Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Harrison Autographs: echt of nep?

door Harm Jan
16 Maart 2015

Tip 1: Doe onderzoek naar het bedrijf dat het echtheidscertificaat heeft uitgegeven.

Reputatie is in de wereld van gesigneerde sportmemorabilia essentieel. Zoek via Google naar het bedrijf om zoveel mogelijk van het bedrijf te weten te komen. Als we zoeken op Harrison Autograph zien we een link naar de website, maar verder geen enkel ander resultaat. Dat is vreemd.

Op de website zelf is nauwelijks informatie te vinden. Wie zit er achter het bedrijf? Waar is het kantoor gevestigd? Er is niets te vinden.


Tip 2: Verzamel zoveel mogelijk informatie over waar en wanneer de signeersessie heeft plaatsgevonden.

Wij delen altijd alle details van de signeersessie, van de datum tot aan de locatie van de signeersessie. Ook delen wij altijd foto’s (en ook soms video’s) die tijdens de signeersessie zijn gemaakt, omdat er in onze ogen geen sterker bewijs is dan visueel bewijs.

Harrison Autographs deelt geen informatie over waar en wanneer het item is gesigneerd. Daarbij wordt er ook verder geen visueel bewijs geleverd. Je weet dus eigenlijk helemaal niets.


Tip 3: Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo.

Vanwege het unieke karakter van gesigneerde sportmemorabilia zijn prijzen lastig met elkaar te vergelijken. Bij ons krijgen alle voetballers een financiële vergoeding voor de signeersessie, wat zorgt voor een hogere prijs. Daarbij speelt wereldwijde populariteit mee. Iedereen begrijpt dat een gesigneerd shirt van Messi meer waard is dan die van een verdediger uit de Eredivisie.

De prijzen die op de website van Harrison Autographs vermeld staan, liggen nog onder de retailprijs van het voetbalshirt zelf. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te beseffen dat deze prijs niet in lijn ligt met het aangeboden product.


Extra tip: Shirts die zijn gesigneerd door het gehele team komen zeer zelden voor.

Op Marktplaats en eBay worden veel shirts aangeboden die zijn gesigneerd door een geheel team. Bij de echtheid moet je echter je vraagtekens zetten, want deze shirts zijn zeer zeldzaam.

Het kan zijn dat iemand uren, zo niet dagen, bij een trainingsveld op alle spelers heeft gewacht om alle handtekeningen te verzamelen. Ook wordt er vanuit de club zo nu en dan een door het team gesigneerd shirt ter beschikking gesteld aan het goede doel, die vervolgens wordt geveild voor duizenden euro’s. Maar het is nagenoeg onmogelijk om een geheel team meerdere shirts te laten signeren. Denk daarom extra goed na als je een dergelijke aankoop overweegt.

 

Op maat ingelijst: Marco Reus gesigneerd Borussia Dortmund shirt
door Harm Jan
6 Juni 2024
Lees meer
De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer