Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Francesco Totti, groter dan zijn eigen club

door Luuk
28 Mei 2017

Of hij veel speeltijd krijgt is de vraag, aangezien Totti het de laatste tijd vooral met hele korte invalbeurten moet doen. Trainer Luciano Spalletti weet dat zijn vedette minuten moet maken, al is het maar om de fanatieke supporters tevreden te houden. Echter vindt de coach dat de aanvallende middenvelder simpelweg niet goed genoeg meer is voor een basisplaats.

 

Curva's
Dat de nummer 10 op handen gedragen wordt door de fans is al langer bekend. Totti lijkt soms zelfs groter dan de club te zijn, zo ondervond Spalletti vorig seizoen al. Il Bimbo de Oro, oftewel De Gouden Jongen, werd al regelmatig op de bank gezet door de coach en liet regelmatig weten het hier niet mee eens te zijn. De trainer wilde eigenlijk ook van de aanvaller af, maar de clubleiding hield hem tegen, bang voor de reactie van de curva’s.

 

Diezelfde curva’s hoorden van de plannen van Spalletti en lieten duidelijk merken dat zij hier niet gediend van waren. De harde kern liet duidelijk merken dat zij achter hun aanvoerder stond en dat Spalletti zijn mening over Totti moest bijstellen, anders zou de coach zijn langste tijd in Stadio Olympico hebben gehad.

 

Spalletti vreesde voor zijn baan en besloot Totti weer wat meer speeltijd te geven, zij het voornamelijk als invaller. De vete tussen coach en aanvoerder lijkt voorbij, zeker nadat Spalletti in februari 2017 in een interview aangaf dat hij zou vertrekken bij AS Roma, mocht Totti aan het einde van het seizoen gaan stoppen: “Ik ben ervan overtuigd dat de club zijn contract moet verlengen. Ik wil niet dat hij stopt als ik trainer ben. Totti heeft eigenlijk geen contract, maar een liefdespact met deze stad. Een nieuw contract zou vanzelfsprekend moeten zijn.” Daarmee slaat hij de spijker op zijn kop. AS Roma is Totti en Totti is AS Roma, zelfs als hij op de bank zit.

 

Erelijst Francesco Totti

 

AS Roma
Kampioen van Italië: 2000/01
Coppa Italia: 2006/07, 2007/08
Italiaanse Supercup: 2001/02, 2007/08
Beste speler van de Serie A: 1999/00, 2002/03
Topscorer Serie A: 2006/07
Europese Gouden Schoen: 2006/07

 

Italië
Winnaar WK 2006

 

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer