Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Een ontmoeting met Messi

door Harm Jan
16 December 2015

Twee tot drie keer in het jaar zien wij Lionel (beter gezegd: Leo) voor een signeersessie. Zo ook afgelopen maand. Eigenlijk zouden we hem eind september al zien, maar zijn blessure gooide toen roet in het eten. In de wereld van de gesigneerde sportmemorabilia wordt er veel gevraagd van jouw flexibiliteit en moet je altijd een plan B en C klaar hebben liggen.

De signeersessies met Leo zijn altijd speciaal voor ons. Hij is veruit de populairste voetballer ter wereld én we hebben een exclusieve samenwerking met hem. Dat betekent dat je alleen via ons zijn officieel gesigneerde shirts kunt krijgen. 

Hoe kom je met iemand als Messi aan tafel?
Dat is nog zo'n vraag die ik vaak krijg. En het antwoord is heel simpel: kom met een voorstel dat ook in zijn belang is. Daarbij speelt geld uiteraard een belangrijke rol, maar is zeker niet doorslaggevend. In de huidige wereld van online veilingen is het heel makkelijk om vanuit een veilig zolderkamertje overal ter wereld gesigneerde shirts aan te bieden. Het is dan ook niet verrassend dat hier zeer veel in gefraudeerd wordt.

Een sporticoon als Messi heeft er dan ook alle belang bij samen met een professioneel en gespecialiseerd bedrijf een kanaal te bieden waar zijn fans er 100% op kunnen vertrouwen dat de handtekening authentiek is.De eerste keer
De grote uitdaging is om een speler voor de eerste keer aan tafel te krijgen. Als dit eenmaal gebeurd is, ervaart de speler de professionaliteit van het bedrijf. Na jarenlange ervaring weten wij inmiddels hoe een signeersessie georganiseerd moet worden, en daarmee maken we het de speler zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk. Een relatie is geboren, en daarmee ook nieuwe signeersessies in de nabije toekomst.Hoeveel signeert hij tijdens zo'n sessie?
Ook een vraag die ik vaak gesteld krijg van mensen. En vaak hebben ze zelf geen idee. Ik zal u een indicatie geven: tijdens onze laatste signeersessie heeft Leo een aantal honderden items gesigneerd. Dit varieert van het huidige thuisshirt van FC Barcelona en Argentiniê, tot aan foto's en voetbalschoenen.

Hon-der-den. Ik hoor u denken: dat is veel! Als we drie keer per jaar een signeersessie met hem hebben, zijn dat meer dan duizend gesigneerde items. Als we dat allemaal in een kamer op zouden stapelen, zou het inderdaad nog veel lijken ook.

Maar het is natuurlijk onwaarschijnlijk weinig. Deze gesigneerde items worden wereldwijd verkocht. Van het Midden-Oosten tot aan New York, van Engeland tot aan Azië, Australië, en ga zo maar door. En gezien het feit dat Messi exclusief voor ons signeert, kennen we deze cijfers tot in details en kunnen daarmee ook de exclusiviteit van zijn handtekening beschermen.Tot slot: hoe is het om met de beste voetballer ooit in één kamer te zitten?
In voorbereiding op de signeersessie heerst er vooral stress. Hebben we alle voetbalshirts klaarliggen? Zijn de voetbalschoenen meegekomen? Voor welke klanten moeten we het shirt laten signeren met hun naam en een persoonlijke boodschap? Is de belichting goed zodat we tijdens de sessie goede foto's en video's kunnen maken?

Als Leo dan binnenkomt, geeft hij iedereen een hand en gaat zitten. Na een samenwerking die inmiddels al langer dan tien jaar duurt, weet hij hoe het werkt. Hij heeft liever niet teveel rumoer om zich heen, waardoor we al snel met z'n vieren in de kamer overblijven: twee collega's, Leo en ik. Na anderhalf uur zijn we klaar, maken we nog snel een foto samen, en wensen elkaar succes. Tot over een half jaar.

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer