Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Een masterclass in de kunst van het voetbal

door Harm Jan
18 Januari 2019

Het was op voorhand al een historische wedstrijd, door de media gebombardeerd tot El Gran Clásico. Het was veel meer dan alleen een duel tussen FC Barcelona en Real Madrid. De strijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, José Mourinho was nieuw bij Real en nam het voor de eerste keer op tegen Pep Guardiola. De rivaliteit kende zijn absolute hoogtepunt. En niet onbelangrijk: de winnaar zou de leiding pakken in een ongemeen spannende La Liga.

Die avond werd nooit spannend, wél memorabel. Dat was te danken aan een soort voetbal dat de wereld nog nooit eerder had gezien. Tiki-taka in optima forma. Een masterclass in de kunst van het voetbal. De machine van Guardiola kleineerde Mourinho en consorten: 5-0.

De masterclass van FC Barcelona in 2010.

Het was de opmaat naar misschien wel het beste seizoen ooit van welke voetbalclub dan ook. Barcelona pakte in mei de titel, en wonnen tevens de UEFA Champions League door in de finale Manchester United af te drogen in wat door velen wordt gezien als de beste wedstrijd ooit gespeeld door een team.

Wat is volgens jou het beste team ooit? Laat je reactie hieronder achter!

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer