Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Een masterclass in de kunst van het voetbal

door Harm Jan
18 Januari 2019

Het was op voorhand al een historische wedstrijd, door de media gebombardeerd tot El Gran Clásico. Het was veel meer dan alleen een duel tussen FC Barcelona en Real Madrid. De strijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, José Mourinho was nieuw bij Real en nam het voor de eerste keer op tegen Pep Guardiola. De rivaliteit kende zijn absolute hoogtepunt. En niet onbelangrijk: de winnaar zou de leiding pakken in een ongemeen spannende La Liga.

Die avond werd nooit spannend, wél memorabel. Dat was te danken aan een soort voetbal dat de wereld nog nooit eerder had gezien. Tiki-taka in optima forma. Een masterclass in de kunst van het voetbal. De machine van Guardiola kleineerde Mourinho en consorten: 5-0.

De masterclass van FC Barcelona in 2010.

Het was de opmaat naar misschien wel het beste seizoen ooit van welke voetbalclub dan ook. Barcelona pakte in mei de titel, en wonnen tevens de UEFA Champions League door in de finale Manchester United af te drogen in wat door velen wordt gezien als de beste wedstrijd ooit gespeeld door een team.

Wat is volgens jou het beste team ooit? Laat je reactie hieronder achter!

Verifieer de echtheid eenvoudig met uw mobiel
door Harm Jan
28 September 2022
Lees meer
Achter de schermen bij Ruud Gullit
door Harm Jan
15 Juli 2020
Lees meer
Oom laat familie miljoenen achter aan gesigneerde baseball cards
door Harm Jan
17 Juni 2020
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »