Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

De unieke sportmemorabilia collectie van Tim

door Harm Jan
27 Mei 2015

Bij sportmemorabilia staat een ding centraal: passie voor sport. Dit geldt ook zeker voor Tim (33) uit het Belgische Overijse. “Toen ik drie jaar was liep ik de hele dag rond met kleine golfclubs. Op mijn zevende ben ik zoals zoveel jongetjes begonnen met voetballen.” Maar de eerste atleet die een onuitwisbare indruk op hem maakte, was golfer noch voetballer.

Michael Jordan was mijn eerste sportheld. Het moet 1993 zijn geweest toen ik met open mond zat te kijken naar de legendarische Chicago Bulls. Dit resulteerde in een kamer vol posters, shirts en basketballen.”

Hij hoefde daarom ook niet lang na te denken toen hij de mogelijkheid kreeg om eigenaar te worden van een uniek item van Michael Jordan. “Na een aantal jaren werken (én vooral sparen) kreeg ik op een bepaalde dag de mogelijkheid om een authentiek stuk parket te kopen, waarop Michael Jordan en zijn legendarische Chicago Bulls hun titels op hadden gewonnen. Hierover moest ik niet lang twijfelen; mijn allereerste sportmemorabilia item was een feit!”Toen Tim eenmaal geïnfecteerd was met het sportmemorabilia-virus, was er geen weg meer terug. “Toen is het eigenlijk allemaal vrij snel gegaan. In het Londense warenhuis Harrods heb ik een gesigneerd shirt van Messi en Maradona gekocht. Niet veel later volgde Iniesta ook nog.”

Tim’s collectie is zeer divers te noemen. “Tijdens een toevallige ontmoeting kreeg ik ook een retro gesigneerde gele trui van ‘de Kannibaal', Eddy Merckx. En op een veiling had ik het hoogste bod op een gesigneerd shirt van het legendarische FC Barcelona uit 2011. De Hand Van Maradona heeft deze unieke items vervolgens op een zeer professionele manier voor mij ingelijst.”We hebben Tim ook geholpen met het realiseren van een droom. “Ik wilde altijd nog een authentiek gesigneerd shirt van Michael Jordan, maar was radeloos. Enerzijds zijn dergelijke shirts ontzettend duur, anderzijds zijn er heel wat fake shirts op de markt die je als leek niet kan onderscheiden van de echte. Het was allemaal erg lastig in te schatten en ik wist niet waar ik moest beginnen.”

“Na de vraag bij De Hand te hebben neergelegd, bleek het allemaal niet zo lastig te zijn. Zij wisten dat Michael Jordan exclusief signeert voor het Amerikaanse UpperDeck, omdat ze ook met hen samenwerken. Mijn droom werd werkelijkheid.”Zijn item van Ronnie O’Sullivan vat zijn obsessie voor sportmemorabilia goed samen: “De snookerkeu van O’Sullivan kocht ik eerst nog als huwelijksgeschenk voor één van mijn beste vrienden. Een tijdje later kocht ik er een voor mezelf, want ik moest dit speciale item gewoon ook zelf in mijn eigen collectie hebben!”Met dank aan Tim voor de foto's en quotes!

 

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer