Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

De sportheld van... Raoul de Graaf (5)

door Harm Jan
5 Februari 2019

Vertel, wie is jouw grote sportheld?
“Mauro Icardi!”

Waar is die liefde ontstaan?
“Het begint eigenlijk met mijn liefde voor Internazionale. In 2003 bezocht ik met mijn oom het Amsterdam Tournament. Wij zagen die dag Ajax spelen tegen Internazionale. Voor ons zaten drie Italiaanse Inter-fans die helemaal vanuit Milaan waren afgereisd. Ze zaten te eten, te schreeuwen, te drinken, te zingen. Van de wedstrijd heb ik vervolgens bar weinig gezien, want als 8-jarig jongetje was ik vol-le-dig gefascineerd door die drie ‘gekke’ Italianen. Toen ik op de maandag weer naar school ging, heb ik alle vriendjes verteld over hoe geweldig die Inter-fans waren. Daar is mijn liefde voor Inter begonnen.”

En de liefde voor Mauro Icardi?
“In 2010 wonnen we met Mourinho aan het roer de treble, met de Champions League als hoogtepunt. Dat is voor de Inter-fan echt een mijlpaal, want sindsdien gaat alles minder. We zitten inmiddels al ruim acht seizoenen in wat wij noemen de ‘Banter Era.’ Niet alleen de resultaten vallen tegen, ook iedere aankoop lijkt te mislukken. Of het nu een groot talent was of een gereputeerde naam, niemand voldeed aan de verwachtingen en verdwenen net zo snel als dat ze gekomen waren. Enige uitzondering was Mauro Icardi. Hij kwam in de zomer van 2013 over van Sampdoria en scoorde in vrijwel zijn eerste wedstrijd tegen Juventus. Vanaf toen zat hij in mijn hart, en is hij voor alle Inter-fans dat ene lichtpuntje dat je in donkere tijden op de been houdt.”

Mauro Icardi scoort in 2013 tegen landskampioen Juventus.

Wat maakt hem zo bijzonder?
“Om te beginnen zijn voetbalcapaciteiten. Ik vind dat hij als aanvaller tot de absolute wereldtop behoort. Hij presteert namelijk altijd wanneer het er echt om gaat. Heb je vorige week nog het bekerduel met Lazio gezien? Diep in blessuretijd met een 0-1 achterstand krijgt Inter een strafschop. Wie neemt hem? Icardi. En hij scoort. In de penaltyreeks die er op volgde mocht hij opnieuw eentje nemen. En wat denk je? Een panenkaatje. Op een belangrijk moment datgene doen wat bij anderen niet eens in hun hoofd opkomt, dat tekent voor mij Icardi.”

“Maar wat hem voor mij ook zo bijzonder maakt, is dat hij buiten het voetbalveld vaak in het middelpunt staat. Hij heeft de vrouw van collega Maxi Lopez afgepakt, wat hem niet in dank werd afgenomen. In Argentinië is dat echt een ware soap. Zo zou Messi als goede vriend van Maxi Lopez er voor zorgen dat Icardi door de Argentijnse bondscoach wordt genegeerd. Extra frappant dat dezelfde Messi dan wel weer een openbare videoboodschap stuurt voor de verjaardag van de stiefzoon van Icardi. Juist, de zoon van Maxi Lopez, die nu mede wordt opgevoed door Icardi."

Mauro Icardi met zijn vrouw Wanda Nara

Mauro Icardi winkelt door de straten van Milaan met zijn vrouw Wanda Nara, inmiddels ook zijn zaakwaarnemer.

"Positieve gebeurtenissen worden veel minder breed uitgemeten. Aan het begin van dit seizoen kwam zijn jonge landgenoot Lautaro Martínez vanuit Argentinië naar Inter. Icardi heeft hem de eerste maand in huis genomen tot hij een geschikt huis had gevonden. Hij voelt zich verantwoordelijk en bekommert zich dan om zo’n jongen. Ook heeft hij vorig seizoen na het veroveren van de Capocannoniere zijn teamgenoten bedankt met een exclusieve Rolex. Voor mij toont het aan dat hij uit het goede hout gesneden is.”

Welke momenten staan voor jou symbool voor jouw held Icardi?
“Zonder twijfel zijn hattrick van vorig seizoen in de stadsderby tegen AC Milan (bekijk hier de video, red.). Hij kreeg kritiek dat hij nooit scoorde tegen Milan, waar de fans van Milan dan de draak mee staken. In die wedstrijd maakte hij alle goals voor Inter, dat won met 3-2. Wederom sprak hij met zijn voeten. Een ander moment komt voort uit mijn werk met FIFA Ultimate Team. Tijden heb ik geprobeerd om Icardi te 'scoren', maar eerst zonder resultaat. De kans daarop is ook nihil. Dat ik hem uiteindelijk toen toch heb gepackt, was ongelooflijk. Alsof het zo had moeten zijn.” Benieuwd hoe Raoul reageerde? Bekijk de video hier.

"Het klinkt raar wat ik nu zeg als Inter-fan, maar ik hoop dat Icardi binnenkort een grote transfer gaat maken."

Hoe vertaalt de adoratie voor Icardi zich naar je huidige leven?
“Naast mijn bed hangt een tekening van Mauro Icardi die mijn toenmalige vriendin speciaal voor mij heeft gemaakt. Ik heb er een foto van gemaakt en gedeeld op social media. Toen ik een keer ‘s avonds op bed nog door mijn Instragram-tijdlijn aan het scrollen was, zag ik ineens die tekening voorbij komen. Ik dacht eerst dat iemand die ik ken deze had gepost, of dat mijn ex-vriendin het op haar Instagram had gezet, maar ineens zag ik daar de officiele accountnaam van Mauro Icardi bij staan. Ik dacht direct “holy shit!” Hij heeft dus niet alleen de tekening gezien, maar ook nog eens gerepost op zijn account. Hoe vet is dat!?”

Wat verwacht je in de toekomst nog van Icardi?
“Het klinkt raar wat ik nu zeg als Inter-fan, maar ik hoop dat Icardi binnenkort een grote transfer gaat maken. Begrijp me niet verkeerd, voor de club zou het echt een enorm verlies zijn. Maar mijn liefde voor Icardi zegt me dat hij het moet, maar ook zeer zeker kan, bewijzen bij een absolute topclub in een andere competitie. Bij welke club? Ik zou hem heel graag bij Real Madrid zien schitteren. In potentie is hij de beste aanvaller ter wereld, en met sterke spelers om hem heen denk ik dat hij kan uitgroeien tot een fenomeen met een gevulde prijzenkast. En dat is waar het uiteindelijk om draait.”

Wil je meer weten over Raoul de Graaf alias FC Roelie? Check zijn YouTube-kanaal met ruim 275.000 volgers. Hij is ook te volgen via Twitter en Instagram.

Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer
Ontdek: Conor McGregor gesigneerde bokshandschoen
door Harm Jan
5 Februari 2024
Lees meer
Messi vs. Maradona: de race naar recordbedragen in de veilingwereld
door Harm Jan
12 December 2023
Lees meer