Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

De records van het fenomeen Cristiano Ronaldo

door Harm Jan
6 Juni 2017

De Portugese superster heeft zijn meest succesvolle twaalf maanden achter de rug. Vorig seizoen eindigde hij met het veroveren van de UEFA Champions League, werd een maand later Europees kampioen met Portugal, en pakte dit seizoen met Real Madrid de landstitel en wederom de Cup 'met de grote oren'.

 

Terwijl Lionel Messi vaak wordt genoemd als de beste voetballer ooit, werkt CR7 rustig door met het herschrijven van de voetbalgeschiedenis. Trainer Zidane gaf zijn sterspeler dit seizoen meer rust, en dat betaalde zich in de belangrijke wedstrijden uit.

 

Unieke topschutter in de Champions League

Tot aan de kwartfinale in de Champions League stond de teller voor Cristiano Ronaldo nog op twee doelpunten. Messi stond toen al op tien. Maar waar de Argentijn niet meer wist te scoren, begon het feest voor Ronaldo. Met vijf doelpunten in de dubbele ontmoeting met Bayern München, drie doelpunten in de halve finale tegen stadsgenoot Atlético, en twee goals in de finale tegen Juventus, kroonde hij zich alsnog tot topscorer van de Champions League.

 

Voor CR7 betekende het zijn zesde topscorerstitel op het hoogste Europese podium en de vijfde(!) op rij. En met zijn doelpunten in de finale tegen Juventus zette hij zich nogmaals op een unieke tree: nog nooit scoorde een speler in drie verschillende Champions League finales.

 

Het betekende voor Ronaldo zijn vierde eindoverwinning in de Champions League, evenveel als Messi. Het lijkt nu ook al vast te staan dat hij in januari zijn vijfde Ballon d'Or in ontvangst mag nemen, evenveel als Messi.

 

G.O.A.T.

Is er een Greatest Of All-Time? Ja, maar het is geen keuze tussen Messi óf Ronaldo. Wij leven in een tijd van twee G.O.A.T.'s en die moeten we koesteren. Beter gaat het niet worden.

 

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer