Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

Aftellen naar de Ballon d'Or: Ronaldo op weg naar zijn hattrick

door Harm Jan
12 Januari 2015

Volgens de scorebordjournalististen kan er maar één de winnaar zijn, en dat is CR7. In 2014 maakte hij in 60 wedstrijden 61 doelpunten en gaf 22 assists. Dit seizoen heeft hij in 15 competitieduels al 26 keer gescoord. Absurde cijfers.


Topscorertitels

In de Champions League was hij niet van het scoren af te houden. Met 17 doelpunten verpulverde hij het topschuttersrecord en speelde daarmee een zeer belangrijke rol in de verovering van La Décima waar Madrid al zo lang op wachtte.


Niet verrassend won hij aan het einde van het seizoen 2013-14 de Gouden Schoen als topschutter van alle Europese competities. Dat hij deze individuele prijs moest delen met Luis Suárez was voor hem echter een teleurstelling.


Niet beslissend in finales

En dat is precies waar de crux zit voor Ronaldo. De statistieken vertellen namelijk niet het hele verhaal. Op papier heeft hij een ongelooflijk seizoen gehad, maar zonder hulp van ploeggenoten had de zon niet geschenen zoals het nu doet.


Ga maar na: in de finale van de Champions League was het in blessuretijd de kopbal van Sergio Ramos die Real redde van de nederlaag. In de verlenging was het Angel di Maria die tij definitief keerde. Ronaldo kampte al sinds april met knie- en dijproblemen en kon zijn stempel niet drukken.


In de finale van de Copa del Rey was hij zelfs slechts toeschouwer. Geblesseerd zag hij vanaf de tribune hoe Gareth Bale met een geweldige rush Real langs Barcelona schoot.


Met de Europese Super Cup - waar een magistrale Ronaldo in de finale beide goals maakte - en het WK voor clubteams pakte Real in 2014 vier titels. Maar in de finale van die laatste titel was het opnieuw Sergio Ramos en niet Ronaldo die de ploeg naar de winst hielp.


Teleurstellend WK

De grootste smet voor Ronaldo ligt echter in Brazilië. Hij miste een groot deel van de Portugese voorbereiding en begon half fit aan het WK. Na drie groepsduels en een enorme oorwassing tegen Duitsland kon de ploeg alweer naar huis. Een droom in duigen.


Ons oordeel: Of Ronaldo wel gaat winnen? Iemand die vier titels pakt en doelpuntenrecords verbreekt, verdient niet anders dan te winnen. En dat het dan ontbreekt aan belangrijke doelpunten in finales maakt geen verschil. Hij loodste Real naar de finales, die zij vervolgens als team wonnen. CR7 gaat voor zijn hattrick.


De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer