Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

7 tips voordat je begint met het kopen van gesigneerde sportmemorabilia

door Harm Jan
22 Augustus 2018

1. Hoe weet ik dat jullie gesigneerde items echt zijn?

De items die wij verkopen zijn gesigneerd tijdens besloten signeersessies, georganiseerd door ons of één van onze betrouwbare partners. Er is altijd iemand van ons tijdens de signeersessie persoonlijk aanwezig en ziet dat de items door de desbetreffende speler wordt voorzien van een handtekening. Hierdoor weten we precies welk item waar en wanneer is gesigneerd. We zijn al sinds 2008 werkzaam in de sportmemorabilia, en hebben zelf in de eerste jaren ervaring opgedaan bij de grootste bedrijven in deze internationale markt. Sinds 2013 zijn we voor onszelf begonnen, maar werken nog altijd nauw samen met deze partners.

2. Hoe krijgen jullie de handtekening?

Alle handtekeningen komen uit georganiseerde signeersessies waar de speler betaald wordt voor zijn dienst. Voor veel van de oud-spelers is dit een leuk financieel extraatje, terwijl de huidige generatie spelers vaak een eigen stichting of goed doel hebben die er van profiteren. We zullen nooit spelers opwachten bij trainingsvelden, omdat wij niet geloven in deze manier van zaken doen.

3. Geven jullie echtheidscertificaten uit?

Ja, al onze gesigneerde items worden geleverd met een echtheidscertificaat, waar alle details van de signeersessie staan en, in bijna alle gevallen, een foto van de speler tijdens de signeersessie. Verder staan onze bedrijfsgegevens op het certificaat, zodat we altijd vindbaar zijn.

4. Ik heb aanbieders op eBay en Marktplaats gezien die echtheidscertificaten uitgeven. Betekent dit dat deze items authentiek zijn?

De waarheid is dat iedereen een echtheidscertificaat kan maken. Het certificaat is zo betrouwbaar als het bedrijf dat deze heeft uitgegeven. Vermeldt het echtheidscertificaat waar en wanneer het item is gesigneerd? Staan de bedrijfsgegevens er op, en is het bedrijf geregistreerd? Als op één van deze vragen het antwoord ‘nee’ is, moet je al vraagtekens zetten.

5. Ik heb op eBay en Marktplaats gesigneerde shirts gezien die veel goedkoper zijn dan jullie. Hoe komt dat?

Daar zijn meerdere redenen voor. Wij gebruiken voor de signeersessies uitsluitend de officiële voetbalshirts (of de officieel gelicenseerde replica’s van oude voetbalshirts). Via eBay en Marktplaats vind je veel goedkope namaak-shirts. Verder betalen wij de speler voor het signeren van de items. Nu kan het zijn dat iemand een shirt heeft laten signeren bij een trainingsveld en daarmee authentiek is. Maar het kan ook zijn dat de handtekening niet echt is. Heeft de aanbieder overtuigend fotobewijs? Wat als je er achter komt dat het toch fake is, kun je de verkoper traceren? Ze leveren wellicht een echtheidscertificaat, maar zoals hierboven beschreven is een certificaat zo betrouwbaar als het bedrijf dat er achter zit.

6. Wat als de verkoper op eBay of Marktplaats goede feedback krijgt?

Dit betekent alleen dat de verkoper netjes zijn afspraken nakomt wat betreft leveren en oplossen van mogelijke problemen. Dit betekent niet dat de handtekeningen authentiek zijn.

7. Waarom zijn jullie geen lid van UACC of vergelijkbare organisaties?

Om lid te worden van deze organisaties dien je een lidmaatschap te betalen. Iedereen kan lid worden. Je wordt niet gescreend, en ook de items die je aanbiedt niet. In onze ogen is een lidmaatschap van deze organisaties betekenisloos. En als je koopt van een dealer die lid is van één van deze organisaties, dan is dat absoluut geen garantie voor de authenticiteit van de handtekeningen.

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer