Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

5 redenen om sportmemorabilia te gaan verzamelen

door Harm Jan
22 April 2020

In elke man zit nog een kleine jongen. En wat de voetbalplaatjes voor de kleine jongen was, is sportmemorabilia voor de man.

Waarom je nog vandaag moet beginnen met het verzamelen van sportmemorabilia? Er zijn tal van redenen te bedenken, maar laten we eerst beginnen met vijf.

#1: het is onwijs leuk!
Het gevoel dat je krijgt bij een persoonlijk gesigneerd product van jouw sportheld, is magisch en met geen pen te beschrijven. Het brengt weer die kleine jongen in je naar boven. Vol adoratie kijk je voor de eerste keer naar de handtekening en voelt het alsof de sportheld dichterbij is dan ooit.

#2: herbeleef de liefde, adoratie en bewondering voor sporthelden en hun momenten.
Iedereen heeft sporthelden die je persoonlijk raken. Door een sportmoment dat als kleine jongen grote indruk op je maakte. Doordat de sportheld de rebel is die jij ook wilt zijn.

Dit gevoel herbeleef je iedere keer als je de sportmemorabilia aan de muur ziet hangen. Deze memorabilia staat niet symbool voor de sportgeschiedenis, het representeert jouw leven en wie jij bent.

#3: sportmemorabilia is het ultieme gespreksonderwerp.
Als iemand voor de eerste keer een kantoor binnenstapt en er hangt memorabilia van een bekende sporter aan de muur, dan wordt het ijs geheid gebroken met een gesprek hierover.

‘Is de handtekening echt!?’

‘Ben je groot fan van hem?’

De liefde voor sport is wat bijna alle mannen gemeenschappelijk bindt en sportmemorabilia is daarbij het perfecte haakje om erover te praten.

#4: het brengt gevoel van trots en exclusiviteit.
Iets hebben wat een ander ook graag wil, brengt een gevoel van trots en exclusiviteit. Bij het verzamelen van sportmemorabilia is dit niet anders. Vrienden zullen hun ogen uitkijken als een kind in een snoepwinkel als ze de verzameling zien.

Iedere handtekening is uniek. En juist niemand anders, alleen jij, is trots eigenaar van dat uniek stukje sportgeschiedenis. Persoonlijk gesigneerd door jouw sportheld, speciaal voor jou.

#5: een tastbaar alternatief om financieel te investeren.
Het verzamelen van sportmemorabilia kan ook financieel lonen. Met de juiste authenticatie en gevoel voor investering, kan sportmemorabilia sterk in waarde stijgen.

Dus waarom extra geld in aandelen stoppen of op een spaarrekening zetten, als je ook je favoriete sporthelden er mee kunt kopen? Maar ook hier geldt: rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Met welk sportmemorabilia item zou jij beginnen?

De waarde van echtheid: Laat je handtekening controleren door onze experts
door Harm Jan
13 Mei 2024
Lees meer
Inlijsten van gesigneerde KISS drumsticks
door Harm Jan
8 Mei 2024
Lees meer
Ontdek de wereld van shirt inlijsten: creëer jouw perfecte lijst in 9 stappen!
door Harm Jan
11 April 2024
Lees meer