Terug

Onze signeersessie met Luis Suárez

Onze signeersessie met Luis Suárez

Op zondag 1 oktober 2006 maakte ik voor het eerst kennis met Luis Suárez. Ik zat op de tribune bij FC Groningen, dat na negentig minuten spelen met 2-3 achter stond tegen Vitesse. Toen het laatste fluitsignaal klonk, barstte de Euroborg uit zijn voegen. In blessuretijd had Luis Suárez met twee doelpunten de achterstand omgebogen tot een 4-3 overwinning. En iedereen in het stadion wist dat het getuige was geweest van iets bijzonders. Van een bijzondere climax, maar met name van een bijzondere speler.

Nu is het 17 juli 2015. We zitten in Barcelona op de vijfde verdieping van het Rey Juan Carlos hotel in een vergaderzaal te wachten op Luis Suárez, die voor ons gaat signeren. Uit het raam zie ik op een halve kilometer Nou Camp liggen, terwijl iets meer naar links het Princesa Sofia hotel gloreert - de locatie waar Lionel Messi het liefst signeert.

Groningen
Als Suárez binnenkomt, geeft hij mijn vier collega’s en mij een hand. Ik vertel hem direct dat ik uit Groningen kom. ‘Ik nog beetje Nederlands spreken’, is zijn directe reactie. Ik vraag hem waar hij in Groningen heeft gewoond. In zijn beste Nederlands legt hij uit dat hij in één van de twee woontorens naast de Euroborg heeft gewoond.Ontspannen sfeer
Spelers nemen tijdens signeersessies zelf ook een paar mensen mee. Vaak zijn dit vrienden of familie, en komt de zaakwaarnemer een kijkje nemen. Dan kunnen ze in alle rust bijpraten, terwijl de speler aan het signeren is. De sfeer is dan ontspannen en iedereen op zijn gemak. Bij Suárez was het niet anders: een vriend van hem was mee, en even later kwam ook zaakwaarnemer Pere Guardiola binnen wandelen, die overigens als twee druppels water lijkt op zijn broer Pep. Terwijl we werken wordt er gepraat over voetbal en iedereen praat mee.


Suarez signeert shirts van Liverpool

Mijn Engelse collega’s hebben shirts van Liverpool meegebracht om te laten signeren. Aan de Merseyside is Suárez nog altijd ongekend populair. Ook signeert hij shirts van Uruguay en Adidas voetbalschoenen.

Maar de gaafste items zijn de shirts en foto’s van FC Barcelona die door het gehele MSN-trio worden gesigneerd. Suárez mag als eerste, en Messi en Neymar zullen een paar weken later volgen. Ultieme collector’s items voor de echte FC Barcelona-fans.

Na een klein uurtje zijn we klaar. Ik vraag aan Luis of ik nog met hem op de foto mag. ‘Tuurlijk’, antwoordt hij in het Nederlands terug. Twee weken later zegt hij in de media dat hij in de toekomst nog wil terugkeren naar Ajax. Het verbaast mij niets.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
De Hand Van Maradona 9.5 / 10 - 155 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »