Winkelwagen
0
Geen producten gevonden...

"Juist toen mijn oom even weg was om de parkeermeter bij te vullen, kwam Marco langs."

door Harm Jan
18 Augustus 2016

Winnaar Jens zond een verhaal in over zijn oom. "Mijn oom was al vanaf zijn debuut bij Ajax fan van Marco van Basten en dat werd bij mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Een video met de hoogtepunten van het EK'88 heb ik dan ook volledig grijs gedraaid."

 

Ziekenhuis in Antwerpen 

Toen zijn oom in de jaren '90 hoorde dat Van Basten opnieuw dokter Martens in Antwerpen zou bezoeken vanwege de problematiek met zijn enkel, was hij vastberaden om Marco te ontmoeten en het jonge neefje Jens mocht mee. Ze hadden zich strategisch bij de achteringang van het ziekenhuis geposteerd, omdat ze wisten dat Van Basten niet via de hoofdingang het ziekenhuis zou verlaten.

 

"Na lang wachten liep de parkeermeter van de auto bijna af, dus is mijn oom snel naar de parkeermeter gerend om hier nog wat muntjes in te gooien. Hij was hooguit 10 minuten weg, maar je raadt al wat er in die tussentijd gebeurde."

 

De oom van Jens was net weg toen de deuren van de lift bij de achteringang zich openden, met daar plots Marco van Basten en twee op het oog Italiaanse mensen.

 

"Aarzelend stapte ik met mijn AC Milan-shirt op Marco af met de vraag of ik een handtekening kon krijgen. Dat was geen enkel probleem; hij vroeg mijn naam en schreef op de foto die ik van hem bij me had een tekst én handtekening."

 

Na een minuut waren Van Basten en zijn Italiaanse metgezellen alweer verdwenen. Toen iets later Jens' oom binnenstapte, geloofde hij eerst niet dat zijn grote voetbalheld langs was gekomen en alweer weg was. "Tot hij natuurlijk mijn gesigneerde foto zag. Teleurgesteld bracht hij me weer naar huis, maar ik had net wel mijn grote idool ontmoet!"

 

Ruim twintig jaar heeft het geduurd voordat Jens de pijn voor zijn oom kon verzachten. Maar toen hij de gesigneerde en ingelijste foto van San Marco op zijn verjaardag overhandigd kreeg, was hij sprakeloos. "Hij was helemaal van slag! En zo blij als een kind."

 

Verifieer de echtheid eenvoudig met uw mobiel
door Harm Jan
28 September 2022
Lees meer
Achter de schermen bij Ruud Gullit
door Harm Jan
15 Juli 2020
Lees meer
Oom laat familie miljoenen achter aan gesigneerde baseball cards
door Harm Jan
17 Juni 2020
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »